Furtuna de nisip de ieri a fost doar primul pas în planul ambiţios al Primăriei Timişoara! Potrivit unor surse de la faţa locului, Nicolae Robu a fost încoronat recent faraon şi intenţionează să demareze lucrările la un mausoleu grandios, de formă piramidală.

Djoser-pyramid-destruction-1.jpg
Piramida lui Robu I, despre care acesta spune că perpetuează o tradiţie bănăţeană deosebit de frumoasă, va fi amplasată într-o zonă ferită a Timişoarei, dincolo de Sfinx şi de culturile de papirus de pe malul Begăi, cunoscută ca "Valea Primarilor". Aici îşi găsesc odihna veşnică, după un procedeu atent de mumificare, toţi faraonii Timişoarei, despre care localnicii cred că sunt descendenţi ai lui Ra, fruncea zeilor.

"Lângă viitoarea piramidă a lui Robu I se află deja mausoleul lui Ciuhandkamon, obeliscul lui Oancea dar şi câteva piramide mici, retrocedate mai demult către nişte clanuri de egipteni aşezaţi în valea fertilă a Begăi, cu hergheliile de cămile", povesteşte Zahi Humus, banatolog.

Timişorenii care încă au nisip pe maşini sunt rugaţi să îl păstreze în eventualitatea amenajării unei dune în Piaţa Unirii.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Tuesday, 17.04.2018 15:30 Politic

National Cinematografic