După palmieri şi praf saharian, Timişoara demarează lucrările la piramida lui Robu din Valea Primarilor

Furtuna de nisip de ieri a fost doar primul pas în planul ambiţios al Primăriei Timişoara! Potrivit unor surse de la faţa locului, Nicolae Robu a fost încoronat recent faraon şi intenţionează să demareze lucrările la un mausoleu grandios, de formă piramidală.

Piramida lui Robu I, despre care acesta spune că perpetuează o tradiţie bănăţeană deosebit de frumoasă, va fi amplasată într-o zonă ferită a Timişoarei, dincolo de Sfinx şi de culturile de papirus de pe malul Begăi, cunoscută ca „Valea Primarilor”. Aici îşi găsesc odihna veşnică, după un procedeu atent de mumificare, toţi faraonii Timişoarei, despre care localnicii cred că sunt descendenţi ai lui Ra, fruncea zeilor.

„Lângă viitoarea piramidă a lui Robu I se află deja mausoleul lui Ciuhandkamon, obeliscul lui Oancea dar şi câteva piramide mici, retrocedate mai demult către nişte clanuri de egipteni aşezaţi în valea fertilă a Begăi, cu hergheliile de cămile”, povesteşte Zahi Humus, banatolog.

Timişorenii care încă au nisip pe maşini sunt rugaţi să îl păstreze în eventualitatea amenajării unei dune în Piaţa Unirii.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
17 aprilie 2018 13:30
Citește mai mult despre: piramida Robu Timisoara

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult