După protestele profesorilor, contramanifestaţie organizată de Vanghelie: “Marş pentru normalitate”

Cunoscut ca înverşunat contestatar al condeiului şi cuvântului scris, dar mai ales vorbit, primarul sectorului 5 a replicat dur după mitingurile cadrelor didactice şi studenţilor. Pentru că aceştia cereau bani mai mulţi pentru învăţământ, Marian Vanghelie a fost de-a dreptul ultragiat, chiar şi fără să ştie ce-i aia. El a organizat o amplă contramanifestaţie în care şi-a arătat destul de poticnit şi incoerent nemulţumirea faţă de ceea ce numeşte “deci practicile neortodoxe care s-a făcut”.

Protestul edilului a constat într-un autointitulat “Marş pentru normalitate”, pornit de la Piaţa Rahova şi care a cuprins rapid mai multe zone din sector, inclusiv blocurile colorate bizar de la bulevarde. Manifestanţii au cântat manele patriotice, au ars în semn de protest sute de Abecedare şi au scandat “Cultura şi-învăţământu / la 5 şi-a găsit mormântu!” sau “E Românica, e ţara noastră/Şi-are tot dreptu să ramâie proastă!”.

Pe parcursul contramanifestaţiei, Marian Vanghelie s-a străduit să-şi exprime dezacordurile, mai ales privind cererile celor din învăţământ: “Deci e inamisibil ca să facă asemenea ieschibiţii în faţa lu atâta lume, care nu se gândeşte că ce ezemplu dă iei? Nu le pasă că copi creşte în asemenea mediu şi ce-o să înţelege ei, că copilu dacă vede la altu zice ia băi să mă apuc şi io să-nvăţ, să citesc, să scriu, şi uite-aşa ajunge şi el prevertit din ăsta“, a precizat indignat Vanghelie.

Autor: Harald (aka Apatrid)

Oferta specială de 1 Decembrie: bere TNR cu 20% reducere pentru toți românii. Și nu i-am uitat nici pe frații unguri. Pentru ei avem bere TNR cu 20% mai scumpă.

Scris de TNR
15 noiembrie 2013 10:11

Alte articole

Vezi mai mult