După rachete de la Trump şi elicoptere de la Macron, Iohannis l-a sunat pe preşedintele bulgar să întrebe de castraveţi

Campania de achiziții internaționale începută de președintele Klaus Iohannis nu se sfârșește cu vizita președintelui Macron. Iohannis se va întâlni săptămâna viitoare cu președintele Bulgariei, cu care va discuta probleme comune ale celor două țări și va face angajamente ferme în privința colaborării bilaterale.

Este vorba, binențeles, de parteneriatul strategic pentru Dunărea de jos, de îmbunătățirea relației economice dintre cele două țări, ce se vor finaliza, firește, cu promisiunea fermă a României pentru achiționarea a 60.000 de tone de castraveți pentru murat.

Analiștii politici anticipează o lovitură de maestru dată de Klaus Iohannis, care se prezintă pentru prima dată ca un lider și gospodar regional. Acesta va transporta castraveții peste Dunăre cu elicopterele achiziționate de la francezi și are și sistemul de apărare Patriot, în cazul în care după câteva luni, omologul său bulgar va veni să ceară și banii.

„Este unul din cele mai ample planuri de pus castraveți la murat din Istoria României. Vom avea, în sfârșit, cu ce să ne lăudăm la centenar”, a apreciat un cunoscut analist politic.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

25 august 2017 14:08
Citește mai mult despre: castraveti iohannis

Alte articole

Vezi mai mult