După o sesizare la CNCD, codul penal a primit noi amendamente. Hoţii acuză o discriminare gravă faţă de şoferi. În timp ce aceştia sunt avertizaţi de la 1 km că vine radarul, hoţii trăiesc cu spaima că ar putea fi prinşi în flagrant, ceea ce este neconstituţional.SMS_hoti.jpg

“Dacă şoferii pot scăpa de amendă pentru că li se pune panou la 1 km, noi, hoţii, care riscăm mult mai mult, chiar puşcărie, să nu fim avertizaţi? Propunem obligativitatea ca poliţistul să trimită hoţului un SMS sau un mesaj pe Whatsapp, cu textul ŞASE, POLIŢIA LA 1 KM pentru ca hoţul să aibă timp suficient să plece”, argumentează Florin Iordache.

Măsura este menită să reducă aglomeraţia din închisori, unde este plin de hoţi prinşi: “Dacă nu ar mai fi prinşi, aceştia nu ar mai ajunge la puşcărie”, declară Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, un împătimit al eliberării infractorilor.

Coincidenţă sau nu, hoţii sprijină iniţiativa Guvernului: “Când auzi sirena poliţiei, deja e prea târziu. De multe ori suntem nevoiţi să renunţăm la unele din obiectele furate, care ar fi prea greu de cărat în fugă. Păi câte televizoare n-am fi furat noi, dacă nu era poliţia!”, declară Mădălin Atingescu, hoţ.

Nea Costel, drojdier:

“Până şi eu mă trezesc pe 26 mai ca să merg la vot! N-ai nicio scuză dacă stai acasă!”

Scris de Ionut | Friday, 29.06.2018 10:32 Politic

National Cinematografic