După vitezomani, şi hoţii din locuinţe vor să fie avertizaţi când e Poliţia la un kilometru

După o sesizare la CNCD, codul penal a primit noi amendamente. Hoţii acuză o discriminare gravă faţă de şoferi. În timp ce aceştia sunt avertizaţi de la 1 km că vine radarul, hoţii trăiesc cu spaima că ar putea fi prinşi în flagrant, ceea ce este neconstituţional.

“Dacă şoferii pot scăpa de amendă pentru că li se pune panou la 1 km, noi, hoţii, care riscăm mult mai mult, chiar puşcărie, să nu fim avertizaţi? Propunem obligativitatea ca poliţistul să trimită hoţului un SMS sau un mesaj pe Whatsapp, cu textul ŞASE, POLIŢIA LA 1 KM pentru ca hoţul să aibă timp suficient să plece”, argumentează Florin Iordache.

Măsura este menită să reducă aglomeraţia din închisori, unde este plin de hoţi prinşi: “Dacă nu ar mai fi prinşi, aceştia nu ar mai ajunge la puşcărie”, declară Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, un împătimit al eliberării infractorilor.

Coincidenţă sau nu, hoţii sprijină iniţiativa Guvernului: “Când auzi sirena poliţiei, deja e prea târziu. De multe ori suntem nevoiţi să renunţăm la unele din obiectele furate, care ar fi prea greu de cărat în fugă. Păi câte televizoare n-am fi furat noi, dacă nu era poliţia!”, declară Mădălin Atingescu, hoţ.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
29 iunie 2018 11:06
Citește mai mult despre: hoti SMS

Alte articole

Vezi mai mult