E oficial! Creatorii Star Trek schimbă numele romulanilor, ca să nu mai fie confundaţi cu românii

După ani de discuţii, americanii de la CBS şi Paramount au hotărât să rezolve în sfârşit o problemă veche a seriei Star Trek! Potrivit unor surse oficiale, în următoarele filme din serie numele rasei romulanilor va fi schimbat, pentru ca aceştia să nu mai fie confundaţi cu românii.

“Deşi suntem înrudiţi cu vulcanienii şi în niciun caz cu românii, foarte multă lume are o imagine negativă despre noi din cauza acestei asemănări superficiale. M-am săturat să mă arate cu degetul: ‘feriţi-vă de romulan!’, să se creadă despre mine că fur, că iau şpagă, că sunt puturos doar fiindcă numele nostru aduce cu al românilor”, spune actorul Jason Brooks, care a jucat rolul unui ofiţer romulan într-un film din seria Star Trek.

Vulcanienii, o altă rasă extraterestră din mitologia Star Trek, spun că se confruntă cu o problemă similară, fiind confundaţi deseori cu locuitorii oraşului Vulcan din Valea Jiului.

Liderii actorilor care îi interpretează pe romulani declară că au încercat în repetate rânduri să-i convingă pe români să-şi schimbe ei numele, însă şpaga necesară nu a putut fi strânsă nici măcar într-un film SF.

“Nu avem altă soluţie”, adaugă Brooks. “Civilizaţia romulană e nevoită să renunţe la vechea ei denumire. Nu ne-am hotărît încă asupra uneia noi, dar cel mai probabil o să ne spunem germulani sau japulezi.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
13 mai 2015 17:05

Alte articole

Vezi mai mult