E oficial! Grecia roagă pe cineva să o scoată din zona Euro, că ei îi e lene

Uniunea monetară riscă să se descompună! Un schimb dur de replici între cancelarul german Angela Merkel şi secretarul de stat grec pentru ouzo, Vasilis Megalopoutsos, a culminat cu rugămintea oficială a Greciei de a fi scoasă de cineva din zona Euro.

Declaraţiile lui Merkel, că Grecia poate părăsi oricând uniunea monetară, au fost luate în zeflemea de reprezentantul statului grec. “Sigur că da, tot noi să ieşim din euro, singuri, pe frigul ăsta! Ce-i mai place Angelei să ne pună la muncă! Dar mă rog, dumneaei ce păzeşte?”, a exclamat Megalopoutsos, în aplauzele câtorva membri Syriza care urmăreau dezbaterea într-un bar din apropiere.

Câteva ore mai târziu, mai multe ambasade ale statelor membre UE au fost înştiinţate telegrafic că sunt rugate să contribuie cu “măcar un milion de euro” la renunţarea Greciei la euro.

“Dacă întreaga Uniune ne va refuza, cum văd că e obiceiul pe acolo, o să ieşim noi şi singuri. Nu ştiu exact când. Poate în 2020. Poate chiar mai devreme, dacă se îndură să ne trimită măcar un om care să repare tiparniţa de drahme”, a completat V. M. pe un ton mai împăciuitor.

În Grecia, secretarul de stat pentru ouzo este considerat a treia persoană în stat, după şeful guvernului şi domnul acela care are grijă să nu lipsească piese din setul de table.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
5 ianuarie 2015 15:01
Citește mai mult despre: Euro Grecia Merkel UE

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult