EBA: Nu e normal ca în secolul XXI în România să mai existe târguri de carte!

Discurs incendiar al Elenei Băsescu azi în Parlamentul European! Tânăra reprezentantă a României în adunarea europeană a demascat practica târgurilor de carte, tolerată chiar şi în zilele noastre în multe locuri din ţară şi chiar în Bucureşti. „În clipa în care vă vorbesc”, a declarat EBA în faţa audienţei înmărmurite, „până şi în centrul capitalei ţării mele are loc un asemenea comerţ înjositor pentru demnitatea umană, mascat sub denumirea pompoasă de Bookfest.”

Tânăra europarlamentară a mai spus că din punctul ei de vedere este absolut anormal ca în anul 2012 într-o ţară membră a Uniunii Europene cartea să continue să fie vândută ca o marfă, ba mai mult, să fie întinsă pe tarabe în văzul femeilor şi copiilor. „Mi se face sincer rău când intru într-un asemenea târg”, afirmă Elena Băsescu, „nici nu mă mir că ţara noastră e în continuare privită atât de rău de către străini”.

Întrebată apoi de ziarişti ce a determinat-o să denunţe fenomenul târgurilor de carte, EBA a spus că i se trage de la educaţia modernă pe care a primit-o de la părinţi, care au învăţat-o că locul cărţilor nu e în casă, închise într-o bibliotecă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
2 iunie 2012 10:06

Alte articole

Vezi mai mult