Ecologiştii militează pentru maşinile electrice, deoarece te ajută să te laşi de condus

Un articol publicat de prestigioasa revistă Science arată că maşinile electrice, denumite în popor maşini electronice, sunt prietenoase cu mediul nu neapărat pentru că poluează mai puţin, ci datorită faptului că te ajută să te laşi de condus. Mii de şoferi ecologişti şi-au cumpărat în ultimii ani maşini electrice, în speranţa că vor scăpa de acest viciu.

Iată ce declară un şofer înrăit, care conduce de la vârsta de 18 ani şi consideră că ar fi cazul să renunţe la acest obicei: „Trebuie neapărat să mă las de condus pentru că şofatul e nociv nu doar pentru mine, ci şi pentru familia mea. De regulă, când plec la drum cu maşina nu merg singur, ci o iau şi pe soţia mea cu mine. Practic, o expun la aceleaşi riscuri la care mă expun şi eu, ca şofer. Nu e drept faţă de ea şi trebuie neapărat să scap de acest viciu.”

În viitorul apropiat, România va amenaja locuri speciale pentru şoferi, care se vor numi şosele şi autostrăzi. Până atunci însă, împătimiţii condusului vor circula printre oameni, căruţe, maidanezi şi turme de oi, punându-le tuturor sănătatea în pericol.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
25 noiembrie 2011 08:08

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult