Efectele cutremurului, mai grave decât credeam! Trebuie schimbate iar bordurile

Seismul care a zguduit în acest weekend Capitala a provocat reacţii prompte din partea autorităţilor locale! La nici două ore de la producerea cutremurului, toate cele şapte primării bucureştene au pus în aplicare planul de urgenţă pentru schimbarea bordurilor.

„Studiile efectuate imediat au scos la iveală o slăbire în lipiciul bordurilor pe mai bine de cinci trotuare din sector. Am demarat procedurile pentru înlocuirea tuturor bordurilor afectate, iar cele neafectate vor fi consolidate cu alte borduri, ca să prevenim orice risc”, a declarat Robert Negoiţă, primarul sectorului 3.

„Actualele borduri erau proiectate să reziste la un cutremur de 5,7 grade, dar acest seism de 5,8 grade le-a afectat grav structura de rezistenţă. Le vom înlocui cât mai repede cu unele noi-nouţe, japoneze, proiectate să reziste la 5,9 grade”, a adăugat primarul de la 2, oricum l-ar chema.

În sectorul 4, în cadrul unui proiect pilot, bordurile vor fi ranforsate cu plasă de Buzău, deoarece primarul Cristian Poteraş şi-a descoperit o rudă la Buzău, adaugă surse neoficiale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
29 octombrie 2018 16:35
Citește mai mult despre: borduri Bucuresti cutremur

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult