A román nyelv nemzeti gyásznapja. Miután az analfabéta Grapini Máriát oklevéllel tüntették ki a román nyelv terjesztéséért , minnél több román kizárólag magyarul kezdett beszélni. A románok a hányingerre hivatkoztak, mivelhogy képtelennek tartották ugyanazt a nyelvet beszélni Grapinival.

grapini_diploma_excelenta.jpg „Nehezemre esik magyarul beszélni, mert a magyar nyelv keretén belűl vagy 16 magánhangzó van és rengeteg ékezet, de mégis jobb minthogy románul beszéljek. Szabályosan hányingerem van amikor csak rá gondolok hogy ugyanazt a nyelvet beszélem Grapinival. Ez még rosszabb mint amikor Europában vakációzok és megtévesztenek egy cigánnyal“, magyarázza Popescu Decsebál.

Még rosszabb hogy Grapini most sétafikál Románia városaiban és továbbra terjeszti a román nyelvet. A TV jogokat már megvásárolta a TVR, ez az állomás gyakran terjeszti a semmiségeket. A műsorok EBA-val fognak kezdődni, mivelhogy Vanghélie elvan foglalva a börtönben: tudományos dolgozatokat irogat.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Monday, 21.09.2015 18:21 Politic

National Cinematografic