A román nyelv nemzeti gyásznapja. Miután az analfabéta Grapini Máriát oklevéllel tüntették ki a román nyelv terjesztéséért , minnél több román kizárólag magyarul kezdett beszélni. A románok a hányingerre hivatkoztak, mivelhogy képtelennek tartották ugyanazt a nyelvet beszélni Grapinival.

grapini_diploma_excelenta.jpg „Nehezemre esik magyarul beszélni, mert a magyar nyelv keretén belűl vagy 16 magánhangzó van és rengeteg ékezet, de mégis jobb minthogy románul beszéljek. Szabályosan hányingerem van amikor csak rá gondolok hogy ugyanazt a nyelvet beszélem Grapinival. Ez még rosszabb mint amikor Europában vakációzok és megtévesztenek egy cigánnyal“, magyarázza Popescu Decsebál.

Még rosszabb hogy Grapini most sétafikál Románia városaiban és továbbra terjeszti a román nyelvet. A TV jogokat már megvásárolta a TVR, ez az állomás gyakran terjeszti a semmiségeket. A műsorok EBA-val fognak kezdődni, mivelhogy Vanghélie elvan foglalva a börtönben: tudományos dolgozatokat irogat.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Monday, 21.09.2015 15:21 Politic

National Cinematografic