Efectul revoltelor. Ratingul de țară al Franței a fost redus la comme ci comme ça

Situație încurcată pe piețele financiare internaționale după ce agenția de rating Fitch a retrogradat Franța la statutul de comme ci comme ça, de la stabil. Măsura, venită imediat după revoltele ample din weekendul de patru zile al francezilor, este fără precedent, iar creditorii nu știu ce se întâmplă cu Franța, întrebarea de pe buzele tuturor fiind ”ça va?”.

Până acum agenția de rating Fitch a mai acordat o singură dată un rating de acest gen, în cazul Cameroonului, care în 1994 a fost cotat la ”Oh mon Dieu”, sau Venezuela anul trecut, clasată în țările de mare risc, de tip ”Oh la la”, austeritatea fiind cuvântul de ordine.

Președintele Macron a reacționat însă ferm la noul rating al Franței, spunând că ”c`est la vie” și că Franța nu stă într-un rating al unei agenții ”de merde” și va trece la ofensivă pentru că ”à la guerre comme à la guerre”. El a adăugat că până una-alta Franța este singura țară civilizată a lumii și că dacă nu erau francezii toată Europa ar fi fost în epoca de piatră acum. ”Ar trebui să ne pupați mâinile că v-am învățat să folosiți cuțitul și furculița, les enculés!”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
3 mai 2023 11:24
Citește mai mult despre: Franța macron pensii rating

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult