Elena Udrea: Ar fi bine să schimbăm brandul de ţară, frunza verde are conotaţii negative

Brandul de ţară al României ar putea să se schimbe din nou! Deşi nu mai e în fruntea turismului românesc, Elena Udrea a propus azi noului ministru să renunţe la frunza verde ca simbol al ţării noastre, deoarece nici nu mai e adecvată şi a fost şi compromisă în media, ajungând să aibă conotaţii negative.

„Sugestia mea de a renunţa la acea frunză verde nu are nicio legătură cu vreun eveniment actual”, spune Elena Udrea. „Trendul în materie de branduri de ţară e altul în ziua de azi iar frunza verde a ajuns, ca să fim sinceri, să fie asociată cu lucruri mai degrabă neplăcute. M-am consultat şi cu colegii din conducerea PDL, cu William, cu Gheorghe de la Suceava, şi propunem ca în locul frunzei să folosim ca brand de ţară un produs tradiţional românesc, respectiv brânza, sau ceva drăguţ, un fluturaş.”

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat şi el un partizan al acestei schimbări. „Nu că m-aş teme că am scandal diseară cu doamna Udrea dacă nu-s de acord cu ea”, spune Băsescu, „ dar toată lumea ştie că frunza verde este un simbol tradiţional al trădării. Nu-mi dau seama cum ne-am putut vreo clipă gândi la aşa ceva pentru brandul de ţară al patriei noastre.”

Scris de TNR
28 martie 2012 13:03

Alte articole

Vezi mai mult