Elena Udrea: “Să nu dramatizăm! 25% din salariu nu e mult, dacă ai un salariu foarte mic”

Într-un interviu acordat reporterilor TNR, ministrul Udrea a declarat că măsurile de austeritate pe care guvenul Boc şi le-a asumat nu sunt deloc atât de dure pe cât par. În fapt, reducerile salariale sunt chiar blânde cu oamenii săraci, ei fiind afectaţi în foarte mică măsură comparativ cu cei bogaţi.
Gândiţi-vă că aveţi un salariu mare, ca al meu, sau unul imens, ca al consilierilor mei. Pierd eu vreo 15 milioane? Pierd! În timpul ăsta un bugetar cu opt milioane pe lună nu pierde decât două milioane din salariu, şi tot el comentează”.

 

Doamna ministru a explicat apoi pe înţelesul tuturor că reducerile salariale nu sunt pentru toată lumea, ci numai pentru cei care îşi pot permite un serviciu la stat. “Să stai opt ore la serviciu pe un salariu mic e ceva ce dă de bănuit. De unde au ăştia bani de chirie şi de întreţinere, nu se întreabă nimeni? Mie mi se pare suspect.”

 

Referitor la numărul celor afectaţi de criza bugetară, doamna Elena Udrea a ţinut să explice că situaţia nu e încă gravă. “Sunt doar câteva milioane de oameni care vor primi mai puţini bani. În plus, măsurile de austeritate îi afectează numai pe cetăţenii vii ai ţării, în timp ce morţii, care sunt incomparabil mai mulţi, sunt deocamdată scutiţi de măsurile de austeritate. Oricum, să vă ia dracu pe toţi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
21 iunie 2010 15:06

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult