Elevii, pregătiţi de Bac! Au descărcat cererea tip cu care vor contesta nota mică pe care o vor lua

Ca să nu mai fie luaţi pe nepregătite, ca în anii precedenţi, majoritatea elevilor care vor da Bacalaureatul în acest an au descărcat deja de pe site-ul Ministerului Învăţământului cererea tip de contestare a notei obţinute. „Când eşti sigur cu câteva luni înainte că vei lua o notă mică, trebuie să fii extraordinar de slab pregătit ca să nu-ţi iei de pe acum cererea tip de contestaţie”, spune un elev din Paşcani.

Elevii spun că nu vor să repete greşelile celor care au dat Bacalaureazul în anii precedenţi şi să ajungă în situaţia ridicolă a preda foile de contestaţie goale. „Iau meditaţii, ca să fiu sigur că voi completa corect cererea de contestaţie. Deja ştiu să-mi scriu numele şi unu din cele două prenume corect, până în iulie voi fi pregătit pentru contestaţie”, îşi face curaj Robert Răzvan Acrişor, elev la un liceu din Alexandria.

Ca să vină în întâmpinarea nevoilor elevilor, reprezentanţii Ministerului au decis ca în acest an majoritatea profesorilor să fie distribuiţi direct la rezolvarea contestaţiilor. „Nu avem nevoie de profesori care să corecteze foi goale sau maxim 2-3 rânduri, cât vor scrie elevii, avem nevoie de ei ca să analizeze contestaţiile”, a explicat un consilier al ministrului Învăţământului.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
22 mai 2013 11:05

Alte articole

Vezi mai mult