Elevii români vor studia la geografie harta clanurilor de interlopi

Ministrul Educației, Daniel Funeriu, a spus că școala românească trebuie să se schimbe radical, pentru a le oferi elevilor o educație utilă în viața de zi cu zi. În acest scop, la geografie nu se vor mai studia țări și continente unde salariile sunt mici și nu merită să te duci. “Trebuie să insistăm pe geografia fizică a câtorva țări, pe care pot să vi le enumăr chiar acum pe degete: Spania, Italia, Marea Britanie și Franța. Mai merge și Germania, dar numai dacă vrei să aduci mașini,” a prezentat Funeriu programa care se va studia de anul viitor.

Ministrul a mai spus că și geografia României trebuie să se schimbe radical. “Mi se pare aberant ca acolo unde se vorbește despre Munții Carpați să nu fie și niște tarife de cazare. Elevul trebuie să știe la ce scoruri să se aștepte dacă merge pe munte.”

Cea mai importantă schimbare dorită de Funeriu ține însă de harta țării noastre. “Ar trebui să se predea și harta clanurilor de interlopi. E foarte util să știi dacă un județ al țării aparține de Corduneni sau de clanul Sportivilor. Sau dacă economia locală se bazează pe cămătărie, trafic de droguri, proxenetism sau taxe de protecție. Mă rog, nu intru acum în amănunte. Vreau profesorii de geografie să se ocupe în mod personal de aceste aspecte și să organizeze excursii pe teren.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
13 octombrie 2011 06:53

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult