Emil Boc: În 2012, bugetarii vor avea liber între Revelion şi Crăciun

Decizia a fost luată în prima şedinţă de Guvern de anul acesta şi primită cu entuziasm de angajaţii de la stat. “Avem tot timpul plângeri cum că bugetarii ar avea mult prea puţine zile libere”, spune premierul, “aşa că am decis ca în 2012 să mărim un pic numărul acestora, făcând punte între Revelion şi Crăciun. Nu e o perioadă foarte lungă, sunt cam 355 de zile libere în plus. Pentru un bugetar aproape că nu se simt iar restul lumii oricum nu va sesiza vreo diferenţă în activitatea angajaţilor statului român ”.

“Am fi putut să facem punte doar între Paşti şi Crăciun”, îşi justifică Emil Boc decizia, “dar nu vreau să par un om mărunt, meschin. Oamenii trebuie să înţeleagă ceva din zilele alea libere, să simtă că au avut concediu. Desigur, cei care vor totuşi să vină la serviciu în această perioadă vor primi, conform legii, salariu dublu pentru zilele libere muncite, dar nu credem că vor fi prea mulţi.”

Cât despre zilele lucrătoare care vor mai rămâne între Crăciun şi Anul Nou, Boc spune că acestea vor avea un program relaxat. “Probabil va fi program doar de 4 ore. Trebuie să fim oameni şi să-i înţelegem pe bugetari, care în acea săptămână vor fi proaspăt întorşi din concediu şi vor trebui să facă şi pregătirile pentru concediul următor. Să fim rezonabili, nu putem să-i ţinem 8 ore la serviciu.”

Scris de TNR
2 ianuarie 2012 09:01

Alte articole

Vezi mai mult