Emil Boc interzice piticii de grădină şi miniaturizarea electronicelor

Premierul a afirmat în conferinţa de presă de azi că vrea ia măsuri pentru a elimina orice formă de discriminare pe criterii de înălţime: de pildă, comentatorii sportivi nu vor mai avea voie să spună „uriaşul Koller”, ci „jucătorul de talie normală Koller”. Mai important, însă, spune Emil Boc, România va trebui să intervină urgent pentru interzicerea piticilor de grădină sau măcar înlocuirea lor cu persoane de talie de medie de grădină.

Cei mai afectaţi vor fi copiii: conform explicaţiilor date de premier, jocul „Piticot” va fi rebotezat „Persoană de statură normală”, vor fi introduse povestea „Albă ca Zăpada şi cei şapte indivizi de înălţime medie” şi cântecelul „Noi sutem oamenii de statură normală”. De asemenea, toate manuscrisele cu miniaturi vor fi scoase din muzee şi înlocuite cu desene normale, pe coli A3.

Măsurile vizează şi industria electronică. „În ultimii ani am fost martorii unei campanii de miniaturizare forţată”, a spus în acest sens Boc, „producătorii au fost obligaţii să folosească doar componente mici, microprocesoare. Vrem să oprim acest coşmar al miniaturizării, din cauza căruia oamenii din industria electronicelor au ajuns să nu mai vadă practic produsul muncii lor.”

Întrebat dacă aceste măsuri ajută în vreun fel economia, primul-ministru a explicat că va lua măsuri, în principal de natură fiscală, pentru ca din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii să mai rămână doar înteprinderile mijlocii. De asemenea, pensiile mici vor fi redenumite „pensii medii”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
10 noiembrie 2011 07:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult