Emil Boc: „Nu răspund de rezultatele Guvernului atât timp cât selecţia este făcută de Băsescu”

Premierul Emil Boc s-a săturat să fie acuzat de toată lumea pentru dezastrul guvernării. El spune că nu are nici o legătură cu lotul de miniştrii pe care îi are la dispoziţie şi îl acuză voalat pe preşedintele Traian Băsescu că i-a pus la dispoziţie doar miniştrii de mâna a doua.

„Mă simt ca un antrenor la un club de fotbal. Băsescu este un fel de patron al echipei, iar miniştrii sunt jucătorii pe care eu îi am la dispoziţie. I-am cerut preşedintelui Băsescu de mai multe ori transferuri importante, însă nu am primit decât promisiuni. Nu pot face performanţă cu Udrea, Şeitan sau Videanu”, a acuzat premierul în cadrul unei conferinţe de presă.

Mai mult, Boc spune că obiectivele Guvernului ar trebui reconsiderate dacă nu apar nume noi în Executiv. „Dacă rămân cu actualii miniştri, preşedintele Băsescu trebuie să accepte că alt obiectiv decât salvarea de la retrogradarea în lumea a treia este irealizabil. Voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a salva România şi pentru a rămâne în UE, însă eu unul nu-mi asum rezultatele guvernării cu actualii miniştri. Dacă vom retrograda în lumea a treia, să nu-mi imputaţi mie acest lucru!”, a afirmat Boc.

El îşi acuză oamenii din subordine că le lipseşte profesionalismul şi că sunt extrem de invidualişti. „Mulţi miniştrii se gândesc doar la ei, la banii pe care îi câştigă şi nu-i interesează deloc rezultatul guvernării. Se vede pe undeva că miniştrii mei vin în marea lor majoritate de la unversităţi particulare de mâna a doua, nu de la Oxford, Cambridge sau Harvard. Pregătirea lor anterioară venirii în Guvern este cel mult precară”, spune acesta.

Declaraţiile premierului că nu i-au căzut prea bine preşedintelui-jucător Traian Băsescu, astfel că Emil Boc urmează cel mai probabil să fie retrogradat la o grupă de copii şi juniori.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
30 august 2010 14:42

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult