Emil Boc: “Românii sunt obligaţi să le dea colindătorilor codul numeric personal”

Premierul a anunţat că românii care primesc grupuri de colindători trebuie să le dea acestora detalii despre suprafaţa utilă a locuinţei şi numărul persoanelor care domiciliază acolo. “Colindătorii au nevoie de informaţii precise despre situaţia financiară a fiecărei familii. Dacă au nimerit la nişte sărăntoci, n-are rost să cânte mai mult de două colinde, că oricum nu primesc mare lucru de la ei. Trebuie să înţelegem că, în ziua de azi, timpul colindătorilor e foarte preţios”, a explicat Emil Boc rostul noilor reglementări.

El a mai spus că toţi românii care primesc în casă spiritul sărbătorilor au obligaţia să le dea colindătorilor codul numeric personal. Nu e clar până acum care e rostul acestei reguli, însă mulţi au ales să destăinuie codul numeric personal de teama amenzilor usturătoare.

“Îi îndemn pe români să nu mai fie paranoici”, a declarat premierul Boc. “Gândiţi-vă câţi vă ştiu oricum codul numeric personal: bancherii, funcţionarele de la poştă, providerul de internet. De ce să nu i-l spuneţi şi colindătorului, adică unei persoane care vă urează de bine şi vă doreşte numai belşug în anul care urmează?”

Pentru cine nu cunoaşte noile modificări aduse datinii străvechi, redăm un scurt fragment din textul hotărârii de Guvern: “După ce colindătorii veniţi cu Moş Ajunul au terminat de urat, gazda trebuie să le dea acestora mere, nuci, covrigi şi codul numeric personal, invitându-i să mai vină şi la anul.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
24 decembrie 2011 17:43

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult