Emil Boc: „Trebuie să curăţăm odată ţara asta de investitori străini”

Guvernul a hotărât că nu mai poate neglija invazie a investitorilor străini, care se îngrămădesc în România de parcă aici e loc de făcut afaceri. „România nu-şi permite să devină o ţară de oameni de afaceri, călcând astfel în picioare sfânta tradiţie a şomajului”, a spus premierul Emil Boc.

Deşi lucrurile nu stau tocmai bine, Emil Boc nu a ezitat să treacă în revistă şi rezultatele pozitive pe care guvernul său le-a obţinut în acest domeniu. „Stiţi că nu-mi place să mă dau mare, dar în ultimii ani am reuşit să alungăm din ţară câţiva investitori majori. Să ne amintim cum au plecat cu coada între picioare monstrul Mercedes sau gigantul Nokia, asta ca să nu spunem mai mult.”

Premierul a promis că guvenul său se va mobiliza cât se poate de bine pentru această sarcină curajoasă: „Ne trebuie o strategie clară de alungare a investitorilor stăini. Degeaba alungăm câte un investitor din când în când, pentru că oricând poate să vină altul în locul lui. Nu zic nici să cădem în extreme, pentru că nu putem să ducem investitorii în lagăre de exterminare. Poate ar trebui să ne uităm la alte ţări ca să vedem cum au făcut faţă invaziei investitorilor străini. Să ne uităm de pildă la Albania, unde succesul a fost total.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
4 noiembrie 2011 18:01

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult