Emil Boc vrea să reducă durata sarcinii la femei, din motive economice

Premierul Emil Boc vrea să reducă durata sarcinii la femei, deoarece nu sunt destui bani la buget pentru concedii maternale mai lungi. El spune că înţelege nevoia femeilor de a-şi ţine fătul timp de nouă luni în burtă, dar condiţiile economice impun o reducere a termenului.

Potrivit premierului, măsura ar urma să fie valabilă doar în anul 2011, până se redresează economia. Boc a mai declarat că, în cazul unei reveniri în forţă a încasărilor la buget, femeile îşi vor putea prelungi sarcina cât vor ele, dar momentan ar trebui să înţeleagă şi tinerele mame că ţara este în criză.

Iată cum şi-a explicat Boc decizia: “Sunt de acord că femeile au nevoie de nouă luni pentru o sarcină în toată regula, dar condiţiile economice ne cer să reducem această perioadă la şase luni. Ele au dreptate să vrea nouă, e un drept câştigat, până la urmă, dar dacă ţara n-are, noi de unde să le dăm?”

La aflarea veştii, tinerele românce n-au fost prea încântate. Unele dintre ele au vociferat vehement şi poate că ar fi intrat şi-n greva foamei dacă nu ar fi avut tot felul de pofte de gravide.

Ruxandra T., mămică: “Să-l văd eu pe Boc cum se descurcă să ducă la capăt o sarcină în şase luni. Păi ăsta la cât de incompetent e, nici în nouă luni nu naşte nimic.”

Auzind că românilor le e foarte greu cu sarcina de şase luni, Elena Udrea a exclamat cu dispreţ: “Păi să mai pună un prezervativ pe ei!”

Scris de TNR
3 decembrie 2010 10:12

Alte articole

Vezi mai mult