Vi-l amintiţi pe loialul Hachiko, câinele akita care şi-a aşteptat ani de zile stăpânul în acelaşi loc, în fiecare zi, fie ploaie, fie vânt? Ei bine, cazul lui nu este unic! Surse din penitenciarul Rahova spun că şi Codrin Ştefănescu păzeşte zi şi noapte poarta închisorii, aşteptându-l răbdător pe cel care l-a cules de pe drumuri, l-a hrănit şi l-a învăţat să facă giumbuşlucuri.

codrin_asteapta_la_rahova.jpg

"Codrin? Nu e zi să nu fie la poartă. Uneori doar stă cu botul pe labe şi limba scoasă. Alteori scheaună de ţi se rupe sufletul, mai ales când îşi aude stăpânul scheunând în celulă", spune Manuela, portăriţa penitenciarului.

"Pe canicula asta, şi fără un fir de blană, vă daţi seama cât suferă. Noi l-am lua înăuntru, dar nu ne permite protocolul. Îi mai lăsăm apă, oase, câte o conservă de Chappi. Seara vin mătuşile lui şi îl iau acasă, momindu-l că-l scot la restaurant. Dar a doua zi dimineaţă se întoarce negreşit. Imposibil să nu te emoţioneze când vezi cât e de fidel", adaugă Grigore, om de serviciu.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 04.07.2019 15:24 Politic

National Cinematografic