Vi-l amintiţi pe loialul Hachiko, câinele akita care şi-a aşteptat ani de zile stăpânul în acelaşi loc, în fiecare zi, fie ploaie, fie vânt? Ei bine, cazul lui nu este unic! Surse din penitenciarul Rahova spun că şi Codrin Ştefănescu păzeşte zi şi noapte poarta închisorii, aşteptându-l răbdător pe cel care l-a cules de pe drumuri, l-a hrănit şi l-a învăţat să facă giumbuşlucuri.

codrin_asteapta_la_rahova.jpg

"Codrin? Nu e zi să nu fie la poartă. Uneori doar stă cu botul pe labe şi limba scoasă. Alteori scheaună de ţi se rupe sufletul, mai ales când îşi aude stăpânul scheunând în celulă", spune Manuela, portăriţa penitenciarului.

"Pe canicula asta, şi fără un fir de blană, vă daţi seama cât suferă. Noi l-am lua înăuntru, dar nu ne permite protocolul. Îi mai lăsăm apă, oase, câte o conservă de Chappi. Seara vin mătuşile lui şi îl iau acasă, momindu-l că-l scot la restaurant. Dar a doua zi dimineaţă se întoarce negreşit. Imposibil să nu te emoţioneze când vezi cât e de fidel", adaugă Grigore, om de serviciu.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Thursday, 04.07.2019 12:24 Politic

National Cinematografic