Era inevitabil! ANAF, închisă de ANAF după ce un inspector a luat şpagă fără să dea bon

Pare o glumă de pe Times New Roman, dar chiar se întâmplă: ANAF s-a închis singură după ce a constatat nereguli în propria activitate! În urmă cu câteva zile, spun autorităţile, o echipă de inspectori ai Fiscului a surprins o altă echipă de inspectori încasând o şpagă “considerabilă”, în schimbul căreia a omis să dea bon fiscal.

“Unii ar spune că e exces de zel să ne închidem pentru un ciubuc de câteva sute de euro, dar incidentul de ieri nu e nici pe departe singura neregulă pe care am constatat-o în activitatea noastră. Chiar dacă azi pare că ne-am pus pe treabă, de-a lungul a 25 de ani de inspecţii şi controale am încasat mii de şpăgi fără să emitem măcar o chitanţă amărâtă”, a motivat Onufrie Rîuleţ, inspector ANAF, închiderea ANAF.

“E strigător la cer! Nu mai pot nici să primesc un cadou fără să-mi fie frică de mine însumi”, a spus un alt angajat al Fiscului.

Dacă îşi va plăti singură amenda până în luna iunie, ANAF ar putea să îşi reia activitatea în timp util pentru sezonul estival. Altfel, se tem inspectorii, Litoralul liber de orice fel de taxe şi impozite riscă să devină “aproape la fel de ieftin ca al bulgarilor”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
23 aprilie 2015 12:04

Alte articole

Vezi mai mult