Euronews își cere scuze pentru gafa cu Monta: ”Am greșit! Corect e M*ie Ponta, nu Puie Monta!”

Euronews a comis o pe pagina de Twitter o greșeală impardonabilă: în tweet-ul care anunța urmărirea penală a lui Victor Ponta a fost folosit hastagul #Monta, aluzie la sintagma ”Puie Monta”, una extrem de folosită în internetul românesc. Ulterior, însă, Euronews și-a cerut scuze pentru confuzie.

”Într-adevăr, expresia «Puie Monta» nu este doar greșită, ci și absolut imbecilă”, a recunoscut șeful pe Politic de la Euronews. ”Mai mult, am aflat că sintagma e folosită exclusiv de către internauți ipocriți. Corect e «Muie Ponta» și dacă asta vrei să comunici, atunci exact asta ar trebui să scrii, nu Puie Monta. Chiar nu-i înțeleg pe români, de ce nu vor să spună clar ce gândesc?”

Ca să demonstreze că regretă sincer greșeala de azi, editorul Euronews a promis că, de aici încolo, în absolut toate tweet-urile care au legătură cu politicieni români vor fi folosite hastaguri corecte. El a anunțat și primă listă scurtă de astfel de hastaguri: #DumbȘova, #DeathtToIliescu, #SenileTăriceanu sau #HillbillyZgonea.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
13 iulie 2015 16:07

Alte articole

Vezi mai mult