Exclusiv! Ce este mahmureala, boala misterioasă de care suferă Maia Sandu

Cu toţii am auzit că lidera de la Chişinău, Maia Sandu, şi-a anulat mai multe întrevederi din motive de sănătate, invocând o misterioasă afecţiune numită „mahmureală”. Dar ce e de fapt această „mahmureală” şi cât de gravă e ea?

Potrivit medicilor, „mahmureala” – numită şi boala Costel, după descoperitorul ei, savantul german Costel Klausenwurst – e un sindrom care se manifestă mai ales în prima parte a zilei. Pacienţii acuză de obicei oboseală, sete, dureri de cap, greaţă, ameţeală şi scăderea capacităţii de concentrare.

„Nimeni nu ştie exact ce provoacă mahmureala, dar i se spune şi ‘boala preşedinţilor’, pentru că au suferit de ea şi Traian Băsescu, şi Boris Ielţîn în anii 90… Probabil e ceva în apă în Europa de Est. Alţii spun că de vină ar fi un parazit transmis de ţânţari sau o reacţie alergică la un anumit tip de polen”, speculează prof. dr. Marcel Anton, cercetător la Institutul pentru Cercetări Ştiinţifice de Cercetare din Urlaţi.

În prezent, nu există un remediu pentru mahmureală, însă anumiţi oameni de ştiinţă consideră că zeama de varză, apa rece sau borşul de tărâţe pot ameliora simptomele suficient cât să te întâlneşti cu şeful ONU.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de TNR
9 mai 2022 15:13
Citește mai mult despre: mahmureala Maia Sandu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult