Încă un gest militar de mare sfidare al dictatorului Kim Jong-un care a mobilizat armata republicii democrate la granița cu Coreea de Sud și a desfășurat unul din cele mai ample exerciții militare din 1956 până în prezent. Două milioane de soldați au făcut genoflexiuni în mod ostentativ, avertizând atât Coreea de Sud cât și partenerul ei strategic, SUA, că nu e de glumit. 

trupe-coreea-de-nord.jpg

Într-o alocuțiune prezentată la televiziunea de stat, liderul Kim Jong-un a arătat că poporul coreean e oricând în stare să facă mai multe genoflexiuni decât întrega nație de obezi americani. Mai mult, acesta a demonstrat trupelor cum se face o genoflexiune corectă, în aplauzele generalilor și altor lideri ai partidului comunist.

Aceste teste vin după o pauză de peste trei luni şi  intervin în contextul în care negocierile între Statele Unite şi Coreea de Nord cu privire la programele nord-coreene nuclear şi balistic se află în impas. Phenianul a dat Washingtonului ultimatum până la sfârşitul lui 2019 pentru a prezenta noi propuneri.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Monday, 02.03.2020 15:52 Politic

National Cinematografic