Experţii spun că Bac-ul e o diplomă pe cale de dispariţie: ”Ar trebui inclus în patrimoniul UNESCO”

În actualul ritm, diplomele de Bacalaureat vor dispărea complet din România în mai puţin de 10 ani, avertizează o serie de specialişti autohtoni. Ei spun că singura şansă decentă de salvare a Bacalaureatului din România este trecerea lui în patrimoniul cultural al UNESCO. Fie asta, fie acordarea diplomei tuturor elevilor care obţin o medie a notelor peste 1, însă asta ar putea fi o decizie neinspirată.

„Dacă nu avem grijă şi nu protejăm elevii care urmează să dea Bacalaureatul, în doar câţiva ani vom ajunge să importăm masiv elevi cu diplomă. Se va umple ţara de chinezi şi taiwanezi cu Bacul luat. Sau, mai rău, de elevi turci, lipsiţi de gust”, sună scenariul sumbru al sociologului Decebal Popescu.

Singurii care jubilează sunt cei de la Universitatea Spiru Haret, care nu renunţă la ideea de a acceptat studenţi care nu au diplomă de Bacalaureat. „Rezultatele de la simularea de Bac sunt excelente, în toamnă va fi o bătaie extraordinară pentru locurile puse la dispoziţie de facultăţile din cadrul universităţii noastre”, debordează de optimism rectorul de la Spiru Haret.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
15 mai 2013 18:35

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult