Expresia “Şefule n-ai şi tu o ţigară?” va fi noul slogan turistic al municipiului Bucureşti

După aproape 10 ani de dezbateri intense, studii de piaţă, studii de fezabilitate şi cercetări psihologice, noul slogan turistic al municipiului Bucureşti, capitala ţării noastre, începe să prindă contur. Astfel, în locul unui banal slogan s-a decis să se pună o expresie mai folosită în Bucureşti decât “Bună Ziua”.

“Statistic vorbind, este mult mai probabil să fii întâmpinat în Bucuresti cu “Sefule, n-ai si tu o tigară” decât cu un salut formal. Nu contează dacă ai sau nu ţigări şi nici dacă le dai. Prin expresia asta bucureşteanul, o fiinţă simplă, încearcă doar să se împrietenească cu tine”, a explicat reputatul sociolog Decebal Popescu, care a continuat pe acelaşi ton serios “Acum, n-aveţi cumva o ţigară în plus?”.

Noul slogan va fi gravat pe stema oraşului şi va fi folosit în toate înscrisurile oficiale. Primăria doreşte să organizeze şi un festival al ţigărilor la Bucureşti, unde toţi locuitorii sunt invitaţi să participe fără ţigări la ei, pentru ca să le poată cere fără ruşine tuturor celorlalţi. “Va fi ca un telefonul fără fir, vrem să facem cel mai mare lanţ uman de bucureşteni care cer o ţigară unul de la altul”, a anunţat primarul Sorin Oprescu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

2 iulie 2013 09:07

Alte articole

Vezi mai mult