Fac şi ei ce văd la oamenii mari! Tot mai mulţi copii îşi plagiază tema de vacanţă

Toată discuţia de la TV despre cele 1001 de doctorate plagiate ale lui Oprea şi Ponta are un efect profund nefast asupra copiilor! Tot mai mulţi dintre ei refuză să mai depună orice formă de muncă cinstită, alegând să-şi plagieze, unii în proporţie de 80-90%, tema de vacanţă la limba română şi nu numai.

“E revoltător. Probabil se inspiră din ce văd de la ştiri. Chiar azi l-am prins pe fi-miu, de clasa a 4-a, transcriind fără ghilimele, fără note de subsol mai bine de jumătate din compunerea unui coleg. Aveau chiar şi acelaşi titlu: ‘Ce am făcut în vacanţa de vară’!”, spune o mamă din cartierul bucureştean Ozana.

“La matematică nu vă mai zic, toate rezultatele lui erau identice cu ale colegului. Nu ştiu ce să fac, mi-e frică să nu ajungă politician”, adaugă mama îngrijorată.

Amintim cititorilor că, printre copiii de clasa a 4-a, deţinerea unei teme de vacanţă complete e un semn de prestigiu şi înaltă calificare în domeniul scrisului, asemănătoare co doctoratul la adulţi. “Nu e corect, ar trebui să ai temă de vacanţă doar dacă munceşti din greu pentru ea! Altfel, tema de vacanţă nu are nici o valoare”, se plânge Vlăduţ, 10 ani.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
8 septembrie 2015 11:25
Citește mai mult despre: educatie invatamant Oprea plagiat Ponta scoala

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult