Farse de 1 aprilie! Tot mai mulți unguri sunt păcăliți că Ardealul este al lor

Prima zi a lunii aprilie este prilej de șotii, glume și minciuneli iar victime le cad tot mai mulți oameni. Printre aceștia și mulți unguri care, an de an, sunt păcăliți de coetnici ai lor sau chiar de români mai șugubeți că Ardealul le aparține.

”Nimic nu este mai hazliu decât să-i spui unui ungur că Ardealul e al lui și să-l vezi cum se bucură și se ia în serios. Începe să povestească de tratatul de la Trianon, cum de fapt au câștigat ei și tot felul de năzdrăvănii”, spune Demeter Popescu, un ceangău din Miercurea Ciuc. Farsele sunt atât de credibile încât mulți dintre ei rămân și le cred luni bune.

Una din cele mai bune glume făcute de 1 aprilie, pe care ungurii o cred și acum, este cea cu ținutul secuiesc. Deși în România sunt 538 de secui declarați, în urmă cu câțiva ani cineva i-a păcălit că sunt aproape un milion și le-a dat steagul Argentinei, spunând că e al lor. Foarte mulți unguri încă mai cred și acum povestea aceasta.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
1 aprilie 2014 10:04

Alte articole

Vezi mai mult