Credeaţi că e proastă? No comment. Gabriela Firea a dezvăluit cum are de gând să finalizeze canalul Dunăre-Bucureşti, pe care nici măcar Ceauşescu n-a reuşit să-l termine. Primăriţa Capitalei spune că are o strategie inteligentă: va dinamita barajul Vidraru şi apa din lac va săpa o albie imensă, pe care vor putea circula inclusiv portavioanele.dinamita_baraj.jpg

“Vor fi mici diferenţe faţă de proiectul iniţial din anii ‘80. De exemplu în loc să aibă port la Mihăileşti, dincolo de centură, Bucureştiul va avea port mult mai aproape de centru, în Delta Văcăreşti, mai ales că tot cartierul Văcăreşti va fi ras de pe faţa pământului de valul de apă înalt de 5 metri. Este şi motivul pentru care am testat sirenele în Bucureşti, ca să putem evacua populaţia”, explică Gabi Firea.

Pentru că nu pot fi evacuaţi toţi locuitorii, începând de luna asta primăria Bucureşti va împărţi kituri care vor conţine labe de scafandru şi snorkel. Cei care stau la curte sunt rugaţi să caute nişte prieteni care stau la bloc, preferabil dincolo de etajul 6.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Thursday, 11.05.2017 18:50 Politic

National Cinematografic