Firma care a făcut clopotul Catedralei va turna şi un claxon imens pentru Merţanul patriarhului

Impresionat de sunetul clar, pătrunzător şi puternic al clopotului uriaş turnat în Austria pentru Catedrala Neamului, Patriarhul Daniel a făcut încă o comandă grandioasă! Luna aceasta, firma austriacă Grassmayr va turna, în premieră mondială, un claxon de 45 kg pentru Mercedesul oficial al Preafericitului.

„N-am mai făcut niciodată un claxon de maşină atât de mare, e un procedeu complicat şi de mare precizie, care necesită modificarea vehiculului, teste în condiţii reale de trafic, autorizaţii de la RAR şi aşa mai departe. O să-l turnăm dintr-un aliaj de bronz, aur şi opulenţă, specific produselor bisericeşti de calitate”, a explicat Fritz Glockenhoden, vicedirectorul firmei de clopote.

Claxonul lung de aproape 2 metri va fi gravat, conform tradiţiei, cu figura Patriarhului, dar şi cu inscripţia „Dă-te la o parte că trece şefu'”, folosită prima oară pe un car de luptă al împăratului Constantin cel Mare.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
23 aprilie 2017 07:16

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult