Firma care a făcut clopotul Catedralei va turna şi un claxon imens pentru Merţanul patriarhului

Impresionat de sunetul clar, pătrunzător şi puternic al clopotului uriaş turnat în Austria pentru Catedrala Neamului, Patriarhul Daniel a făcut încă o comandă grandioasă! Luna aceasta, firma austriacă Grassmayr va turna, în premieră mondială, un claxon de 45 kg pentru Mercedesul oficial al Preafericitului.

„N-am mai făcut niciodată un claxon de maşină atât de mare, e un procedeu complicat şi de mare precizie, care necesită modificarea vehiculului, teste în condiţii reale de trafic, autorizaţii de la RAR şi aşa mai departe. O să-l turnăm dintr-un aliaj de bronz, aur şi opulenţă, specific produselor bisericeşti de calitate”, a explicat Fritz Glockenhoden, vicedirectorul firmei de clopote.

Claxonul lung de aproape 2 metri va fi gravat, conform tradiţiei, cu figura Patriarhului, dar şi cu inscripţia „Dă-te la o parte că trece şefu'”, folosită prima oară pe un car de luptă al împăratului Constantin cel Mare.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
23 aprilie 2017 07:16

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult