Firmele care angajează caracaleni vor fi scutite de taxe şi impozite timp de 3 ani

Discriminarea caracalenilor pe piaţa muncii este pe cale să se încheie. Conform unui nou proiect de lege, firmele care se încumetă să angajeze cetăţeni născuţi în Caracal vor fi scutite de la plata taxelor şi impozitelor timp de 3 ani.

„Am luat această decizie pentru că angajatul caracalean este foarte dificil. În primul rând, are reale dificultăţi în a ajunge zilnic la muncă. Chiar dacă stă la doar 3 minute de firmă, are obiceiul să se rătăcească în drum spre locul de muncă. E ceva legat de ADN-ul lor, nicidecum de reavoinţă. Datoria noastră este să facem tot ce depinde de noi ca să-i integrăm în societate”, a explicat ministrul Finanţelor Bogdan Alexandru Drăgoi.

Cetăţenii născuţi în Caracal nu privesc însă cu ochi buni această decizie. „Din punctul meu de vedere, această decizie este un atentat la cultura noastră. Nu vrem să devenim nişte cetăţeni banali, noi vrem să rămânem aşa cum suntem. Brandul «Caracal» riscă să dispară. Ce urmează, să ne înscrie cu forţa în facultăţi?”, s-a revoltat Cătălin B., un caracalean care-şi vede ameninţat statutul de şomer.

Scris de Calin
18 martie 2012 14:03

Alte articole

Vezi mai mult