Fiul dictatorului sirian Bashar al-Assad, răpit de o grupare diplomatică extremistă

Răpirea lui Hafez al-Assad, fiul cel mare al președintelul sirian Bashar al-Assad, a fost revendicată de organizația extremistă Diplomați Fără Frontiere (DFF), o organizație de fundamentaliști diplomatici care militează pentru soluționarea pe cale pașnică a tuturor conflictelor armate. Diplomații i-au cerut președintelui sirian să se așeze imediat la masa tratativelor pentru a găsi o soluție de compromis în conflictele de stradă, asta dacă vrea să-și mai vadă vreodată fiul în viață.

Pentru Bashar al-Assad situația este foarte dramatică, mai ales că politica oficială a Siriei este să nu negocieze cu diplomații. De cealaltă parte, extremiștii diplomatici sunt dispuși să facă orice pentru a încheia pe cale pașnică revoltele din Siria, și speră că răpirea fiului lui al-Assad va fi suficientă pentru demarea negocierilor de pace între președintele sirian și opozanții pe care acesta îi masacrează.

Ca fenomen, extremistul diplomatic este în plină expansiune în Orientului Mijlociu. Organizația DFF are deja câteva mii de adepți în zonă, diplomați cu sânge rece, oameni pentru care diplomația este mai presus decât viața. Ei sunt racolați încă de mici și duși în tabere speciale de antrenament diplomatic. Acolo tinerii diplomați trec printr-un antrenament foarte dur, în timpul căruia sunt încurajați să negocieze la sânge. Deviza lor este „Oricine e dispensabil atunci când vrei să eviți vărsarea de sânge.”

Scris de TNR
22 martie 2012 13:03

Alte articole

Vezi mai mult