Florin Piersic, discriminat! “În orice limbă aş cere o pâine, nu apuc, că se închide magazinul”

Aflat în vizită în Harghita şi Covasna, cunoscutul actor Florin Piersic se plânge că este discriminat atât de secui, cât şi de români! Acesta susţine că nu a putut obţine o banală pâine în nicio alimentară din regiune, cu excepţia câtorva care aveau program non-stop.

“În ţinutul secuiesc domneşte o atmosferă de tensiune şi duşmănie”, a declarat Piersic. “Indiferent în ce limbă le vorbeam, vânzătorii închideau prăvălia şi se duceau la culcare înainte să termin eu de cerut pâinea, unii dintre ei chiar pretextând, în ungureşte, că a venit noaptea şi trebuie să ajungă la familiile lor. Mi-era teamă că mor de foame pe acolo, nu alta.”

“Slavă domnului că am găsit un butic non-stop la Miercurea Ciuc”, a continuat actorul. “Acolo vindeau nişte unguri mai de omenie. M-am trezit cu noaptea în cap, am intrat în magazin, am dat bună dimineaţa, am început să le cer pâinea povestindu-le despre cum am cunoscut eu un ungur cândva pe când filmam cu Gopo în ‘65 pentru ‘Harap Alb’… Ştiţi voi, conversaţia uzuală când ceri o pâine. În seara aia am reuşit să obţin câteva chifle, iar a doua zi, când am terminat să-mi iau la revedere, am avut parte de un mic dejun pe cinste.“

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
14 aprilie 2013 14:04

Alte articole

Vezi mai mult