FMI ne obligă să închidem judeţele nerentabile! Vezi care sunt!

Ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, guvernul României a anunţat că o serie de judeţe care merg prost vor fi închise. “Am analizat cu atenţie harta României împreună cu cei de la FMI“, spune premierul Emil Boc, “şi am descoperit judeţe despre care nici măcar nu ştiam că există, practic judeţe virgine. Colegii din Guvern cred că acolo nu se găseşte nici măcar ceva de furat, deci de ce le-am mai ţine?”

Pe primul loc în topul judeţelor pe care FMI nu le mai vrea se află Sălajul, care, spre surprinderea Guvernului, chiar este un judeţ al României, nu un nume ales la întâmplare. Ialomiţa va dispărea şi ea ca să se poată ajunge mai repede pe Litoral. Judeţul Giurgiu va fi închis până la finalizarea anchetei; autorităţile locale spun că vor profita de această perioadă pentru a reface podul, în scopul fluidizării traficului de droguri. Harghita nu va dispărea, dar va fi închisă 5 ani pentru reabilitarea termică, timp în care nu va putea călca pe aici picior de român. De asemenea, Constanţa se va închide, pentru că nu mai este sezon. Vasluiul, în schimb, a scăpat de desfiinţare, deoarece vasluienii s-au plâns că li se închide judeţul ei n-or să mai aibă ce face şi vor ajunge să dea în cap la oameni pe stradă.

Pe de altă parte, premierul spune că locuitorii judeţelor care vor rămâne or să o ducă mai bine. “În primul rând”, declară Emil Boc, “ei vor putea trece dintr-un judeţ în altul doar cu buletinul, la fel ca în ţările UE”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
4 noiembrie 2011 14:35

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult