Francezii cred că Dominique Strauss-Kahn nu a fost arestat, ci s-a predat singur

Arestarea lui Dominique Strauss-Kahn la New York a stârnit un puternic val de simpatie în rândul francezilor, care consideră violul un semn al virilităţii. Aparent, violarea cameristelor este o tradiţie foarte respectată în Franţa, ce datează încă de pe vremea când francezii aveau sclavi negri.

Ambasadorul Franţei la Washington DC, François Delattre, i-a luat apărarea şefului FMI imediat ce acesta a fost trimis în judecată: „Dominique Strauss-Kahn nu a fost arestat de poliţie, aşa cum s-a spus în presă, ci el singur s-a predat. Poliţiştii sunt oameni cu arme, iar noi când vedem oameni cu arme ridicăm mâinile, după cum vă amintiţi din Cel De-al Doilea Război Mondial.”

Avocatul lui Dominique Strauss-Kahn este de părere că acuzaţia de agresiune sexuală se bazează de fapt pe o prejudecată a cameristei, care are impresia că bărbaţii trebuie să ceară voie ca să facă sex cu ea. „La ea acasă în Ghana, să facă sex cu cine-o vrea, dar aici face sex cu cine i se spune, că nu e de capul ei. Să zică mersi că n-a bătut-o, cum e tradiţia la francezi.”

Scris de TNR
18 mai 2011 14:46

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult