Francois Hollande ia măsuri dure anti-terorism: ”Reintrăm sub ocupație, fie germană, fie americană”

Faptul că au avut nevoie de 48 de ore și 80.000 de polițiști ca să neutralizeze doi teroriști aflați pe fugă l-a convins pe președintele Franței că țara sa nu este capabilă să facă față unui atac terorist de amploare. Fracois Hollande a anunțat azi că Franța negociază intens cu Germania și SUA, ca să treacă sub ocupația unuia din cele două state.

”Forțele noastre de ordine, incluzând aici și armata, ar putea face față cu succes, în sensul că nu se vor preda, unui grup de 7-8 teroriști”, a recunoscut președintele francez. ”În orice caz, de la 10 teroriști în sus, Franța nu are capacitatea militară să răspundă eficient. Fie ne predăm, fie teroriștii scapă, fie amândouă – astea sunt singurele variante.”

”Și”, a continuat Hollande, ”decât să fim sub ocupația unui grup de 10 teroriști, mai bine sub ocupație germană sau americană. Deși germanii au istoria de partea lor, eu personal îi prefer pe americani. Să nu uităm, ei au demonstrat în ultimii zeci de ani că știu să ocupe alte state. Îi deranjează că nu stăm bine la petrol, dar eu sunt încrezător că până la urmă îi voi convinge.”

Scris de Calin
10 ianuarie 2015 12:01

Alte articole

Vezi mai mult