Franţa cere României să-şi retragă trupele de ţigani

Franţa cere cu insistenţă României să retragă trupele de ţigani staţionate în zona Parisului. Drept răspuns, preşedintele Băsescu a precizat că România nu-şi va retrage trupele până când Franţa nu îşi consolidează democraţia.

“Retragerea trupelor de ţigani ar putea produce mai mult haos. Practic, dacă pleacă ţiganii noştri, în Franţa va rămâne un vid de putere care va fi speculat de diverse grupări rivale”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, în faţa ziariştilor occidentali acreditaţi la Cotroceni. “Nu vrem să lăsăm Franţa pradă unui război civil!”

Şeful statului român susţine că Franţa nu-şi poate permite deocamdată să se lipsească de trupele de ţigani, care asigură perimetre vitale pentru Paris, precum Champs Elysees şi Luvru. Potrivit lui Băsescu, fără ţigani, Franţa ar fi imediat invadată de armate de turişti.

Partea română a acceptat că trupele nu au un comportament exemplar. Ţiganii noştri aflaţi în misiune se dedau la jafuri, tâlhării şi violuri. Totuşi, de cele mai multe ori, ei sunt provocaţi de ţinutele sumare ale localnicelor şi de opulenţa francezilor.

“Cerem, pe această cale, să fie eliberaţi toţi prizonierii ţigani de război din închisorile franceze”, a mai spus Băsescu. El le-a transmis ţiganilor plătiţi să se întoarcă acasă că permisia e scurtă şi că ar face bine să se pună repede pe picioare. “În două-trei săptămâni sunteţi din nou pe front!” a încheiat preşedintele.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
30 septembrie 2010 17:19

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult