Franţa, situaţie disperată. E singura ţară din lume cu o poliţie mai incompetentă decât România

Evenimentele din ultima vreme au arătat că filmele cu polițiști francezi, de la Pantera Roz la Jandarmii și jandarmerițele nu sunt doar niște filme ci de-a dreptul niște documentare cu privire la cât de capabile sunt forțele de ordine de acolo. Ceea ce e o veste bună pentru România, țara care deținea coroana cu lauri pentru cea mai incompetentă poliție din Europa.

„Or fi ai noștri corupți, bătuți în cap și grași dar, măcar când e vorba de o problemă serioasă se mobilizează și reușesc, cât de cât, să amelioreze treaba. Mai îl prind pe Cioacă, îl prind pe Haissam, găsesc stăpânii de sclavi, mai mișcă cât de cât. În Franța le cade bomba în ratatouille și tot nu știu ce să facă cu ea. Când ești deja la al treilea atentat criminal și tu tot nu poți să-l previi, înseamnă că ai o problemă”, a declarat un reprezentant al ministerului de interne român.

Specialiștii în ordine publică spun că la nivelul la care se află poliția franceză în acest moment cea mai bună soluție este aceeași care a funcționat și cu alte ocazii: să se predea, să lase țara pe mâna cuceritorilor și să aștepte ajutor din partea altor popoare care nu sunt atât de visătoare în materie de amenințări.

Scris de Eftimie
15 iulie 2016 13:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult