Fraudă la referendum! Milioane de morţi de pe listele electorale, împiedicaţi să vină la vot!

Referendumul din 29 iulie ar putea fi anulat! Motivul, spun reprezentanţii Biroului Electoral Central, este o posibilă fraudă de proporţii uriaşe, semnalată de către observatorii internaţionali, Ei spun că, deşi pe listele electorale se regăseau aproape 2 milioane de persoane decedate peste 18 ani, practic niciuna dintre acestea nu s-a prezentat la urne duminică, asigurând astfel succesul lui Traian Băsescu.

“Statistic vorbind, e imposibil ca toţi aceşti morţi să fie împotriva demiterii preşedintelui şi din această cauză să nu se fi prezentat”, explică cei de la BEC. “Vorbim aici chiar şi de morţi din localităţi unde prezenţa la vot a fost peste 100%, deci măcar de gura lumii şi tot ar fi mers la referendum. Singura explicaţie logică este că au fost împiedicaţi de simpatizanţii preşedintelui, care probabil controlează paznicii de cimitire. E o fraudă enormă dacă stăm să ne gândim că din cele 18 milioane de persoane înscrise pe listele de votanţi defuncţii reprezintă mai mult de 10%”.

Simpatizanţii lui Băsescu resping însă acuzaţiile cum că i-ar fi împiedicat pe morţi să se prezinte la urne pe 29 iulie şi spun că probabil e vorba de o simplă coincidenţă. O altă explicaţie, potrivit consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, ar fi aceea că morţii sunt în general persoane mature, care-şi gândesc bine deciziile şi care nu au vrut să pună în pericol fragila democraţie românească.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
1 august 2012 13:08

Alte articole

Vezi mai mult