Funeriu vrea ca absolvenţii de facultate să facă liceul doar doi ani, la termen redus

Ministrul Funeriu a propus astăzi, în şedinţă de guvern, ca absolvenţii de facultăţi să nu mai facă liceul patru ani, ca toţi inculţii, ci doar doi ani. La auzul acestei propunei, premierul Boc a tunat şi a fulgerat, zicând că nu a auzit prostie mai mare: „Mi-e imposibil să înţeleg, Funeriule, ce dracu’ e în capul tău! Păi, cum să facă doi ani de liceu dacă au terminat facultatea?… Un an, nu mai mult”. A bătut cu pumnişorul în masă şi a ieşit val-vârtej pe uşă, atras de curenţii din Palatul Victoria.

Daniel Funeriu a rămas ca trăsnit văzând cele întâmplate. Unii miniştri spun că l-ar fi auzit zicând: „Nu degeaba e prim-ministru! Astfel de sclipiri te ridică deasupra celorlalţi”.

O altă idee care ar urma să reformeze definitiv învăţământul este aceea ca liceele să aibă şi clase disciplinare, unde să fie trimişi elevii cu notă de cinci la Purtare. Totuşi, se pare că premierul Boc, referindu-se la această propunere, ar fi spus: „E o tâmpenie, n-are nici o logică”. Chestie care l-a impresionat profund pe Daniel Funeriu, făcându-l să regrete că nu a avut el primul ideea să spună despre propria propunere că este o tâmpenie.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Mihai
19 iulie 2011 12:07

Alte articole

Vezi mai mult