Gafă diplomatică majoră a lui Trump. Nu a inclus România în lista de “shithole countries”!

Iar suntem ţară de mâna a doua? România a fost lăsată din nou de izbelişte de aliaţii noştri americani şi nu a fost inclusă în lista de shithole countries, deşi suntem în NATO de atâta timp şi am trimis şi trupe în Irak şi Afghanistan. Românii sunt deranjaţi de această nouă gafă şi spun că nu e ok ca după ce am plătit Americii 2 miliarde de dolari pe rachete şi blindate să fim uitaţi din nou de pe lista de shithole.

Pentru că suntem un popor cu demnitate, lucrurile n-au rămas aşa. Ambasadorul român la Washington a trimis o notă diplomatică extrem de dură preşedintelui Trump, în care a spus că România e mult mai shithole country decât Haiti sau Liberia.

„Să se uite şi ei pe hartă, inculţii! Nu văd că suntem chiar între Bulgaria, Moldova şi Ucraina, care sunt prin excelenţă shithole countries? Noi ce putem fi, dacă suntem vecini cu ei?”, spune George Maior, ambasadorul României la Washington.

Surse de la Casa Albă confirmă că Trump şi-a dat seama în cele din urmă de gafă şi va acorda României titlul de “supreme shithole”.

Scris de Ionut
12 ianuarie 2018 16:01
Citește mai mult despre: Donald Trump shithole countries

Alte articole

Vezi mai mult