Gafă extraordinară: Băsescu l-a trimis pe prinţul Charles la colţ după nişte beri!

Gafă monumentală a şefului statului român! La întâlnirea de luni după-amiază de la Cotroceni cu moştenitorul coroanei britanice, Traian Băsescu s-a scobit prin buzunare după nişte bani mai mărunţi, i-a dat în cele din urmă prinţului Charles o hârtie de 50 de lei şi i-a spus „Bă, ca să stăm şi noi ca băieţii, nu te duci şi tu până la colţ după nişte beri? Vezi că sunt sacoşe după uşă. Să nu iei Tuborg, că niciodată n-au la rece.”

Deşi replica preşedintelui a provocat iritare în anturajul princiar, Băsescu spune că nu înţelege de ce britanicii s-au supărat atât de tare. „I-am zis să ia de toţi banii şi i-a dat şi o sacoşă solidă, de Carrefour, ca să nu i se rupă pe drum, deci chiar nu înţeleg ce l-a deranjat. Nu l-am pus să ducă sticle la schimb, să ia la PET sau vreo mârlănie din asta”.

Analiştii de politică externă spun că totuşi gafa preşedintelui nu poate declanşa un război între România şi Marea Britanie, deoarece protocolul diplomatic nu prevede absolut nimic pentru situaţia în care şeful unui stat are chef de o berică. În schimb, conform uzanţelor diplomatice, cu toate că preşedintele român plătise berile, dacă prinţul de Wales găsea un premiu sub capacul uneia dintre sticlele de bere, acesta îi revenea integral.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
11 iunie 2012 16:06

Alte articole

Vezi mai mult