Nu trebuie să fii expert în politică externă ca să știi că la o întâlnire cu Kim Jong-un nu te duci cu mâna goală. Donald Trump a dovedit, însă, că e suficient de idiot să nu știe asta, astfel că s-a dus la întâlnirea cu liderul nord-coreean cu mâna-n cur: efectiv a uitat să-i ducă ceva de la McDonald’s.

trump_kim_jong_un.jpg ”Trump și-a bătut joc de toate protocoalele diplomatice”, apreciază reputatul analist politic Pierre de Cebal. ”E inadmisibil să nu-i duci mâncare lui Kim Jong-un, doar vezi cum arată! Și mai și știi că e înnebunit după meniurile de la McDonald’s și că la el în țară nu are așa ceva. Slabe șanse ca Trump să nu fie suspendat după tâmpenia asta.”

Gafa lui Trump explică dealtfel și eșecul negocierilor dintre cei doi lideri. ”Normal că nu te poți înțelege cu un gras flămând care te așteaptă cu produse McDonald’s și tu nu-i duci nimic”, explică analistul. ”Cum să-i mai explici apoi ce-ar trebui să facă cu arsenalul nuclear? Omul e flămând, nu se poate gândi la rachete și alte prostii. Mai ales că, din câte am înțeles, Trump și mirosea a McDonald’s, că a băgat câteva meniuri înainte de întâlnire. Păi vă dați seama cum s-a simțit bietul Kim?”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Thursday, 28.02.2019 15:09 Politic

National Cinematografic