Factorii politici care au discutat în aceste luni despre alegeri anticipate au ajuns recent la o concluzie destul de tristă, care pune în stand-by orice idee de campanie electorală. Din cauza epidemipei de COVID-19, votanții au suficiente stocuri de ulei, făină și chiar și hârtie igienică, și nu mai pot fi motivați să participe în procesul electoral.

faina_ulei_teleorman.jpg

„Ar fi incredibil de greu să organizezi o campanie electorală în aceste condiții. Ce pliante să mai faci când lumea are cu ce se șterge la cur până în 2024? Ce făină să le mai dai când fiecare român are în casă cel puțin un metru cub? În stilul ăsta democrația se duce pe râpă”, a declarat vicepreședintele ProDemocrația, analistul politic Decebal Popescu.

Zilele acestea se poartă negocieri la palatele Victoria și Cotroceni pentru găsirea unei soluții de ieșire din criză. Mai multe partide politice au propus înlesnirea legislației electorale, care să permită astfel ca fiecare candidat să poată oferi direct bani alegătorilor, așa numitul vot cenzitar modern. Președintele a convocat o rundă de discuții cu membri ai societății civile pentru a discuta pe larg această propunere și a promis că va transmite concluziile discuțiilor săptămâna viitoare. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Tuesday, 17.03.2020 13:15 Politic

National Cinematografic