Gata cu boieria! Călătoriile cu liftul nu vor mai fi gratuite

Un proiect de lege aflat pe masa Guvernului taie printre ultimele bucurii gratuite ale românilor, călătoria cu liftul. Astfel, începând de luna viitoare, oricine va circula cu liftul va trebui să-şi cumpere bilet. Excepţie vor face pensionarii cu venituri sub 1200 de lei, care vor primi 20 de bilete gratuite, şi elevii şi studenţii, cărora li se va deconta jumătate din preţul biletelor.

„Este strigător la cer”, a strigat Decebal Popescu, un tânăr care locuieşte departe de centru. „Eu stau la etajul 11, chiar în cartierul Militari. Plătesc trei bilete ca să ajung până la mine sus. În stilul ăsta o să ajung la sapă de lemn”, a spus acesta. Autorităţile spun însă că transportul cu liftul este un serviciu public asociat transportului în comun, care trebuie plătit ca orice alt serviciu „Cui nu-i convine. să-şi ia elicopter”, a declarat un reprezentant al Guvernului.

Pentru cei care folosesc liftul des vor fi scoase la vânzare abonamente valabile pe unul, două sau toate lifturile din localitatea respectivă. Cei care vor fi prinşi fără bilet pe lift vor fi daţi jos la primul etaj şi amendaţi cum se cuvine.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Eftimie
16 octombrie 2013 03:10

Alte articole

Vezi mai mult