Vești proaste pentru românii care până nu demult se puteau bucura gratis de orice cutremur simți pe teritoriul țării noastre. Conform unui proiect de lege, deluva viitoare cutremurele din România nu vor mai fi gratuite, fiecare om care l-a simțit urmând să plătească o taxă către stat. 

factura-cutremur.jpg

„Vom instala seismografe în toate județele țării și, când o să apară un cutremur, acestea îl vor înregistra și vor emite o factură pe numele cetățenilor din acel județ. Factura le va veni prin poștă, acasă, cam ca amenzile de circulație”, a explicat un oficial din cadrul ministerului pentru Fizica Pământului de la București. „Trebuie să înțelegem că seismele sunt printre puținele resurse naturale ale României care nu au fost concesionate firmelor străine. Vom folosi această bogăție națională doar pentru noi”, a declarat premierul Viorica Dăncilă într-o conferință de presă. 

Propunerea a stârnit, cum era de aștepta, vii discuții pe internet, unde românii s-au arăta destul de revoltați, mai ales în privința calității cutremurelor românești. „De banii ăștia mă duc și iau un cutremur din Germania, second, dar măcar știu că te zgâlțâie cel puțin 10 ani de-acum încolo”, a declarat userul de internet Sergiu B. 

Scris de Eftimie | Monday, 26.01.2015 12:46 Politic

National Cinematografic